Peněžní dar pro Azyl opuštěných zvířat v Libni

Azyl pro týrané pejsky v Libni se označuje jako malá "psí důchodkárna" a hospic pro seniorní psy. Soukromý spolek, který založila Olga Abrahamová se svou maminkou má již dvacetiletou tradici. Obě bohužel v roce 2011 náhle zesnuly a útulek zůstal v péči dobrovolnic.

Útulek funguje jenom díky dobrovolnictví a finančním darům od štědrých dárců, mezi které se řadíme i my. Již v minulosti jsme azyl podpořili, tentokrát jsme se rozhodli týraným pejskům věnovat částku ve výši 60 000 korun. Peníze budou sloužit na úhradu veterinární péče, která je bohužel velmi finančně náročná a pro staré pejsky navíc nezbytná. Většina z nich totiž do azylu přichází s akutními nebo chronickými zdravotními problémy. Větší pejsci často trpí problémy s pohybovým aparátem a těm je dopřána pravidelná fyzioterapie a aquaterapie.

Peněžní dar jsme za společnost MI Estate přijeli předat osobně. Na místě nás vítalo okolo deseti pejsků, na kterých bylo vidět, že jsou za každé pohlazení a podrbání opravdu vděční. Nejvíce nás překvapila fenka Pepina, která měla ve svých šestnácti letech neuvěřitelnou energii a neustále si s námi chtěla hrát. I když je o pejsky krásně postaráno, loučili jsme se s hořkosladkých pocitem, protože jsme si chtěli odvézt všechny čtyřnohé chlupáče do našeho dog friendly office.